Ruten du skal opleve
- FRA BRYGGEN TIL SLUSEN

Det velkendte ordsprog: ”Der findes ikke forkert vejr, kun forkert påklædning,” har du med garanti hørt før, men der er faktisk noget om snakken. For selvom sommeren for længst er forbi, og kalenderen nu siger efterår, er der intet som en lang slentretur til at give farve i kinderne, smil på læben og én på opleveren.
Området omkring Nobelholmen har mange hyggelige og naturskønne ruter, og vi vil gerne præsentere dig for én af dem. Tag vandreskoene og den varme jakke på, og hiv en ven, veninde, familiemedlem eller bare dig selv med ud på en fantastisk tur fra Bryggen til Sluseholmen. Vi skal nok føre an!

Fra stuen til Slusen – en rute over vand og gennem natur

Som lejer i Nobelholmens eksklusive lejeboliger bor du kun et stenkast fra det populære shoppingcenter Fisketorvet. Og det er faktisk her ruten begynder. Vi tager nemlig de første skridt over Bryggebroen, den ikoniske, københavnerbro, der siden 2006 har forbundet Havneholmen med Islands Brygge til glæde for rigtig mange københavnere, der hver dag tager turen over vandet på cykel eller til fods. Her har du frit udsyn over Københavns pulserende by- og havneliv på én gang.

På den anden side af broen drejer vi til højre ned ad Islands Brygge, og fortsætter mod Nokken – en lille oase af rolig natur i en ellers pulserende by, der aldrig sover. Tidligere var Nokken et afsides sted på Amager, men i dag fungerer arealet som en haveforening med små, farvestrålende kolonihavehuse, bådebroer med joller og vild, urørt natur. Arealet er åbent for gæster, så du er velkommen til at gå på eventyr langs de små anlagte stier mellem træer, buske og højt græs. Du finder intet, der bare minder om Nokken noget andet sted i København, og det er dét, som gør stedet så fantastisk.

En bid af Spanien ved Slusen

Vi slutter turen ved Sluseholmen, hvor trætte fødder kan få et hvil, og sultne maver kan blive fyldt op på det hyggelige, spansk-inspirerede sted: Café Slusen. Det perfekte sted at nyde efterårsbrisen efter en lang gåtur. Ved første øjekast ser den lille, udendørscafé måske ikke ud af meget, men vi kan godt garantere, at du går derfra med en kulinarisk oplevelse i baggagen. Vi har nemlig at gøre med en vaskeægte perle i Sluseholmen, hvor ejerne kræser for kvalitet, og serverer veltilberedte retter, der sender dine smagsløg i den syvende himmel.

Må vi for eksempel anbefale Café Slusens legendariske tunsandwich lavet på surdejsbrød, som er en favorit blandt mange lokale ”sluseholmere”. Ellers byder menuen på alt lige fra lette retter med spanske delikatesser, frisk fisk, en morgenkomplot med knas, til barista-kaffer og et nøje sammensat udvalg af perlende naturvin. I løbet af sommeren har caféen også inviteret til fællesspisninger på kajen ved Slusen og spansk-inspirerede aftener med autentisk paella og god vin – et initiativ som helt sikker vender tilbage, når vejrguderne og sæsonen tillader det.

Det fantastiske by- og naturliv omkring Nobelholmen byder på mange gode oplevelser hele året rundt. Vil du vide mere om de eksklusive lejeboliger og det nye område ved Enghave Brygge, kan du læse mere her.