PRØV ET KOLDT KICK LIGE UDEN FOR HOVEDDØREN

Ved Nobelholmen på Enghave Brygge slutter badesæsonen aldrig. Heller ikke i resten af København for den sags skyld. Vinterbadning er nemlig fortsat en utrolig populær aktivitet og med god grund. En tur i det iskolde vand har en lang række gavnlige gevinster for din krop og sundhed.
Læs mere om, hvorfor vinterbadning er så godt for dig, og hvordan du kommer i gang med at bade i de kolde måneder – hvis du tør?

Fra Nobelholmens eksklusive lejeboliger er det oplagt at nyde vandet hele året rundt. Med din helt egen kanal som forhave, der strækker sig ud i Københavns Havn, har du nemlig adgang til et hurtigt dyp lige udenfor hoveddøren. Bagefter kan du skynde dig op til dit elegante badeværelse med Designa elementer og gulvvarme og træde direkte ind i et dejligt, dampende varmt brusebad. Der er lagt op til ren selvforkælelse!

Debut som vinterbader?
Bare rolig! Selvom du er helt grøn som vinterbader, kan du sagtens være med på en tur i det iskolde vand. Dog er det en god idé at starte sammen med andre. Det kolde gys frigiver en masse endorfiner i hjernen, der med garanti vil få jer til at grine sammen. Flere steder i byen kan du melde dig ind i vinterbadeklubber med adgang til sauna – men du skal være hurtig! Der er nemlig rift om pladserne.
Du kan også invitere en ven, kollega eller et familiemedlem med til dyppezone ved Kalvebod Bølge, Havnebadene ved Fisketorvet og Islands Brygge eller én af byens mange andre offentlige vinterbade-spots. Start med at varme krop og muskler op, inden I dypper jer i vandet. Træk vejret roligt, læg ud med et hurtigt dyp på et par sekunder og lad hovedet blive over vand. Husk håndklæde, lunt tøj og varmt at drikke.

Derfor bør du overveje en tur i det kolde gys
Flere garvede vinterbadere fortæller, at det kolde kick giver dem en følelse af velvære, og faktisk tyder mere og mere forskning på, at der er noget om snakken. Når du vinterbader, sker der nemlig følgende ting:
Styrker immunforsvaret: Se det som en slags naturmedicin. Det kolde vand får dit adrenalinniveau til at stige, og aktiverer dit immunsystem. Denne kombination er med til at bekæmpe infektioner i din krop og holde sygdom på afstand.
Eksplosion af endorfiner: Når du bader i koldt vand, frigives en række signalstoffer i hjernen, som kan give dig en følelse af lykke og energi. Hvem kunne ikke tænke sig sådan et sundhedsboost?
Motion for blodkarrene: Når du udsætter din krop for kuldechok, vil de små blodkar trække sig sammen, og blodet vil strømme til de indre organer. Når du kommer op af vandet, åbner blodkarrene sig igen, og du får en dejlig, varm fornemmelse i kroppen.

Måske er det denne vinter, du skal kaste dig ud i vinterbadning? Fra en lejebolig i Nobelholmen kan vinter-selvforkælelsesprojektet i hvert fald næsten ikke blive nemmere! Vil du bo centralt på Enghave Brygge i midten af byens oplevelser og smukke kanalløb? Og altid med bademulighederne lige foran hoveddøren?
Se udbuddet af de eksklusive lejeboliger i Nobelholmen på boligvælgeren her. Hvis du er nysgerrig på, hvad området ellers har at byde på, kan du læse meget mere her.