På glatis i byens nye julespot

København har fået en ny go-to juledestination. Med gløgg, æbleskiver og hele pibetøjet!

Selvom december er en travl måned, skal du endelig huske at sætte tid af til at besøge Broens Skøjtebane, hvor julestemningen er helt i top. Og begynder maven at knurre, er der nok af spændende madboder at vælge imellem

Barn står på skøjter

Der er dømt ægte julestemning og familiehygge for beboerne i Nobelholmen. En ny og stemningsfuld juleoplevelse har nemlig ramt området for enden af Inderhavnsbroen på den Grønlandske Handelsplads. Her ligger det, der om sommeren er et velkendt madmarkeds-mekka for mange københavnere, men som nu er forvandlet til en 600 m2 stor skøjtebane.

Nobelholmens lejeboliger har den perfekte placering ud til kanalerne, der gør det oplagt at bruge vandvejen ud til det lille vintereventyr. Tag havnebussen direkte fra Nobelholmen til Nyhavn eller et andet nærliggende havnestop, og gå det sidste stykke mod Broens Skøjtebane.

Har du selv skøjter, er du meget velkomne til at medbringe disse, og ellers kan man nemt leje et par for 50 kr. i timen. Hvis dine gamle skøjter er blevet lidt sløve af at ligge gemt i skabet, kan du få slebet dem for 75 kr.

Julelys og julejazz
Broens Skøjtebane ligger flot placeret med en smuk udsigt over havnen. Det er muligt at skøjte helt til kl. 21.00 fra mandag til torsdag og helt frem til kl. 22.00 fredag og lørdag, så vi kan anbefale at blive hængende, til mørket falder på, og julelysene tænder i hele byen.

Hver torsdag i december kan du fra kl. 18.00 nyde tonerne af jazz fra duoen Moment’s Notice, som sørger for god baggrundsmusik, mens du glider over isen. Andre dage er der ishockeyturneringer, børnedisko og luciaoptog på programmet.

Venner hygger sig på Broens skøjtebane

Husk snacks i kulden
Det bedste ved skøjtebanens placering er selvfølgelig maden! Broens Gadekøkken er altid et besøg værd for ægte madelskere, og juletiden er ingen undtagelse. Udover det store udbud af eksotiske retter fra hele verden, kan du her i december selvfølgelig også kombinere skøjtetræningen med de uundgåelige æbleskiver med syltetøj og flormelis, eller måske en lun pandekage med chokolade. På en kold dag kan du få varmen med en kop kakao toppet med masser af flødeskum og skumfiduser, eller teste et moderne alternativ til den tunge gløgg; varm æblecider med et strejf af hyldeblomst.

De mange forskellige snacks, søde sager, varme drikke og verdensretter gør det ikke svært ikke at få lyst til at besøge Broens Skøjtebane flere gange i december. Men så er der jo også rig mulighed for at blive en habil kunstskøjteløber i løbet af sæsonen.

Broens skøjtebane

De heldige beboere i Nobelholmen kan i hvert fald godt glæde sig over at være blevet endnu en god oplevelsesdestination rigere. Og at man kan kombinere en tur på isen med en hyggelig sejltur gennem kanalerne, gør kun oplevelsen endnu bedre.

Har du lyst til at læse mere om Nobelholmens lejeboliger midt i København, hvor de gode byoplevelser altid er inden for kort rækkevidde, kan du læse mere her.