Friske fisk lige uden for døren

Vidste du, at det er tilladt at fiske i Københavns Havn? I havnen ud for Nobelholmen kan du slå dig ned med en fiskestang, og, hvis du er heldig, få friskfanget fisk med hjem til aftensmaden i din lejlighed.
havnemiljoet-ved-nobelholmen
Området ud for Nobelholmen er som skabt til gode fangster. Den stærke strøm ude fra Sluseløbet, i den sydlige del af havnen, trækker masser af fisk op gennem havneløbet og lige forbi Nobelholmen. Det er oplagt at have et par fiskestænger i lejligheden, og hive kæresten eller familien med ud på fisketur ved havneløbet hver gang trangen til frisk fisk banker på.

Årskort til friske fisk

Inden du kaster snøren ud, er det selvfølgelig vigtigt, at du kender reglerne for fiskeri i havnen. Den vigtigste er, at det kræver gyldigt fisketegn. Du kan vælge at købe et dagkort til den beskedne sum af 40 kr. for en enkelt dags fiskeri, men faktisk koster det kun 185 kr. for et årskort til friske fisk.
Om sommeren vrimler det med badegæster og både i den indre del af havnen, og her skal du være opmærksom på, at det ikke er tilladt at fiske fra Bryggebroen og ind til Inderhavnsbroen. Du kan dog stadig sagtens fiske løs i hele området ud for Nobelholmen, så længe du blot tager hensyn til de mennesker, som færdes omkring det maritime område.

Kom helt ned i gear

Lystfiskeri er en fantastisk måde at komme helt ned i gear og nyde vandet og naturen, selv midt i storbyen. Der er ingen grund til at køre langt ud på landet, når du kan få en dejlig fisketur i dit eget nabolag ved Nobelholmen. Vi kan desværre ikke garantere at du fanger noget, men rygtet siger, at der svømmer masser af havørreder rundt i havnen, og i de tidlige forårsmåneder kan du også være heldig at få et par lækre hornfisk på krogen. Vi tør i hvert fald godt love, at fisk smager lidt bedre, når man selv har fanget dem.
Særligt under den lange Corona-lockdown blev lystfiskeri mere populært end nogensinde før, og har man først prøvet at mærke spændingen, når der pludselig er bid, eller den dybe ro, der sænker sig, når man står og venter, forstår man godt, hvorfor så mange investerer i nyt fiskegrej.

frisk-fisk-paa-bordet

Det smarte og ikke mindst komfortable ved at fiske lige uden for sin hoveddør, er at man hurtigt kan gå hjem og få frokost i Nobelholmen, skifte til nyt tøj hvis vejret ændrer sig, eller måske skifte fiskeblink, hvis det første ikke fungerede. Det er også let at fragte dagens fangst hjem igen, hvis fisketuren blev en stor succes. Vi krydser fingre.

Det fantastiske havneliv omkring Nobelholmen byder på den ene gode vandoplevelse efter den anden. Vil du læse mere om alle de aktiviteter Nobelholmen rummer, kan du læse mere om området her.