Får-friskende natur på Sydhavnstippen

Kun 12 minutter på cykel fra Nobelholmen ligger en af Københavns bedst bevarede hemmeligheder. Kun få københavnere kender Sydhavnstippen, eller bare ’Tippen’, som de lokale naturentusiaster kalder den. Tag med til det fredede fristed hvor får og alpakaer græsser med byens smukkeste udsigt.

Som en grøn spids i Sydhavnens sydlige ende, ligger det skønne naturområde Sydhavnstippen med den fineste havudsigt. Stedet er blevet et fredet helle midt i storbyens pulserende liv, hvor man kan få en naturoplevelse lidt udover det sædvanlige.

Et fristed i byen

Pak en lille picnickurv med lidt kage og kaffe, og tag på en hyggelig cykeltur gennem Sydhavnen indtil du rammer den grønne ”tip”. Her skifter omgivelserne fuldstændig karakter, og et vildt græslandskab åbner sig foran en. Pludselig får man øje på de nuttede alpakaer der roligt tripper rundt og holder beplantningen nede, og kun de høje bygninger i horisonten minder en om at man stadig befinder sig i storbyen.

Find vej til Sydhavns Tippen her.

Trænger man til en pause fra storbystemningen, er Sydhavnstippen en hurtig løsning på at tilbringe mere tid i naturen. Området byder på et væld af plante- og dyrearter, og her ved vintertid kan man være heldig at se den smukke isfugl ved kanalen.

Fra losseplads til paradis

Sydhavnstippen har langt fra altid været det grønne paradis det er i dag. Den charmerende vandkanal der bugter sig gennem området, blev engang kaldt ”Lorterenden”, fordi Københavns kloakker i gamle dage havde sit udløb her. Faktisk var hele det dejlige naturområde i mange år en stor losseplads hvor byggeaffald og overskudsjord hobede sig op, men heldigvis ville den vilde natur det anderledes, og skraldebunkerne groede til af sig selv, og blev til et grønt åndehul.

Vil du bo en kort cykeltur fra Tippen?

Området omkring Nobelholmen vrimler med både byliv og grønne åndehuller. Læs mere om områdets mange oplevelser her eller kom til Åbent Hus og oplev både boligerne samt stemningen i området.
Tilmeld dig inden fremmøde via formularen her.