De bedste legepladser omkring Nobelholmen

Udover den fantastiske beliggenhed ved vandet i Københavns havn, der altid giver børnene noget at kigge på fra lejeboligerne, er der masser af spændende steder at besøge som børnefamilie bosiddende i Nobelholmen. Her får du listen over nogle af de mest populære legepladser nær Nobelholmens familievenlige lejligheder. Mange af dem ligger belejligt tæt på Københavns gode kaffesteder, så forældre kan tanke op, mens børnene brænder krudt af.

Bor du i Nobelholmen har du i gåafstand til Indre København, Tivoli, museer, havnebad og grønne parker. Men som børnefamilie er det vigtigste selvfølgelig: Hvor er legepladserne?

Vi har samlet nogle af børnenes favoritter, som alle ligger i cykelafstand til Nobelholmen.

Papegøjen i Skydebanehaven

Den gode gamle børnefavorit, legepladsen i Skydebanehaven på Vesterbro, kan I cykle til på under 10 minutter fra Nobelholmen. ”Papegøjelegepladsen” er en stor legeplads godt gemt inde bag de høje mure i den grønne gård ved Absalonsgade 12. En dejlig grøn legeplads med adskillige klatrestativer, rutsjebaner, tovbane og så selvfølgelig den kæmpemæssige papegøje som troner i midten. Om sommeren stimler byens børn sammen og plasker løs i legepladsens store soppesø, mens forældre nyder solen på de omgivende bænke.

Legepladsen ved Islands Brygge

Det tager kun 7 minutter på cykel at køre fra Nobelholmen til legepladsen i Havneparken ved Islands Brygge, og ruten er fantastisk smuk ind over cykelbroen ved Fisketorvet. Legepladsen ligger helt ud til havnekanten med flot udsigt over vandet, og tæt op ad Islands Brygges populære grønne arealer og havnebad, der tiltrækker mange mennesker i sommermånederne. Lad børnene klatre over hængebroen, kravle igennem tunellen eller gynge højt op i luften på gyngerne. Den lille oase ligger også tæt på takeaway og gode is i tilfælde af at nogen bliver lækkersultne.

Gunløgsgades legeplads

Kun en kort gåtur rundt om hjørnet fra Islands Brygge, ligger den bemandede legeplads i Gunløgsgade. Her er der sandkasse, gynger, klatrebane og masser af legeredskaber til børn i alle aldre. De lidt større børn kan lære at spille bordtennis eller spille fodbold på den store boldbane.

Legepladsen har åbent alle hverdage 9-17.

Sønder Boulevard legeplads

Den sidste legeplads på listen, når I efter 9 minutter på cyklen. På Sønder Boulevard ligger den sjove skibslegeplads, hvor fragtskibet Trinidad er stødt på grund. Legepladsen forestiller et blåt hav med sandbanker, tømmerflåde, kasser der er faldet over bord og skibsstævnen som stikker op af havet, og udfordrer alle børn der elsker at klatre. Det er de perfekte rammer for sørøverlege og jorden er giftig.

Livet som børnefamilie i Nobelholmen er fyldt med leg og sjove oplevelser i byen. Dette var blot en lille bid af de mange eventyr der venter omkring Københavns nye kanalbydel. Vil du se hvilken lejebolig der passer til jeres familie, kan du finde plantegninger og lejepriser her.