Byens blå landskab i Sydhavnen

Tiden, hvor store, lastede skibe lagde til kaj i Sydhavnen og her blev udvundet tegl og blandet beton, er for længst forbi. Den gamle industrihavn er i dag forvandlet til et fantastisk blåt landskab med boliger langs havnefronterne, cykel- og gangbroer, og unik maritim stemning i de mange nyanlagte kanaler.
NOBELHOLMEN ligger på én af de første, nye boligøer man møder i havnekanalen efter Bryggebroen – broen, der forbinder Havneholmen med Islands Brygge, og som var Københavns første nyopførte bro i 50 år, da den stod færdig i 2006. Siden er flere kommet til, i takt med den enorme udvikling af byens havnefronter – inspireret af kanalmiljøet i både Venedig og Amsterdam. NOBELHOLMEN er en del af Engholmene, en nyanlagt ø-gruppe på Enghave Brygge, hvor vandet fra den store havnekanal nu har fået ’frit løb’ og snor sig omkring, imellem og nedenfor de mange boliger. Senest har åbningen af Canal Grande, der løber som hovedåre gennem Engholmene og parallelt med hovedkanalen, nu fuldendt kanalbyen. Længere mod syd forbindes Enghave Brygge med Teglholmen af Alfred Nobels Bro, der strækker sig over Frederiksholmsløbet. Broen, med byens længste mahognibænk, er tegnet af de prisvindende Cobe Arkitekter og er tilgængelig for cyklister og fodgængere – indtil 2024, hvor den åbner for biltrafik. Via Frederiksholmsløbet kan man også opleve Teglholmskanalen og Belvederekanalen. Teglholmen og Sluseholmen ligger som de to sydligst beliggende boligområder i havnen – med den enorme, fredede og frodige naturpark Amager Fælled lige på den anden side af hovedkanalen. De to holme forbindes af Teglværksbroen, som er en kombineret bil-, cykel-, og gangbro, og som strækker sig over Teglværksløbetmed Teglværkshavnen i bunden. Langs Sluseholmen løber Sluseløbet, som er den sidste del af Sydhavnen inden Sjællandsbroen. Samtlige af Københavns sydlige holme er fyldt med præmieret boligarkitektur, hyggelige caféer, restauranter og kaffebarer – og masser af fed maritim stemning. Oplev det hele fra vandsiden ad de mange kanaler, eller til lands på cykel eller gåben. Læs mere om nærområdet til NOBELHOLMENs skønt beliggende boliger her.
FRISKE BADEFACTS
  • Badesæsonen i de Københavnske havnebade er nu officielt er slut, og livredderne kan holde vinterpause. Meget velfortjent, da sommeren 2020, præget af Covid-19, har betydet anderledes retningslinjer og skærpede restriktioner for de mange københavnske vandhunde, som dog igen fra 1. juni 2021 kan hoppe i havnen bl.a. ved Fisketorvet.

  • Byens mange vinterbadere kan til gengæld hoppe i Københavns Kommunes nye mobile dyppezone ved Kalvebod Brygge – en ottekantet trækonstruktion med bund og justérbar dybde. Endnu en dyppezone forventes klar senere på efteråret.