Blomsterparadis eller krukkede krydderurter?

Der er lagt op til en fantastisk sommer på Nobelholmens altaner. Her kan du lade altandørene stå åbne og nyde udsigten til det blå vand i Københavns nye havnebydel. Vi giver dig et par idéer til, hvad du kan plante på din solrige altan, og hvor du finder de bedste planter i området omkring Nobelholmen.

Greenify planter på altan i København

Det kræver ikke en hel have for at få friske krydderurter og skønne blomster hele sommeren igennem. Med et par krukker og altankasser kan du nemt gøre din egen altan til en grøn oase og blive selvforsynende med urter og grønt til sommerens grillretter.
På Nobelholmens lange altaner er der god plads til at indrette sig med frisk mynte til sommerdrinks, farverige blomsterkrukker eller måske et lille frugttræ?

De fleste krydderurter trives rigtig godt i både altankasser og små krukker, og vil nyde godt af varmen på Nobelholmens meget solrige altaner. Du kan f.eks. vælge solglade sorter som basilikum, timian, salvie, mynte, oregano, rosmarin ja, listen er lang, men husk at gå efter dem, du selv synes dufter og smager bedst. Når den københavnske sol rammer dem, vil de afgive masser af skønne dufte, som du kan nyde, mens du slikker sol med udsigt til vandet.

Vil du lokke et par sommerfugle eller insekter til dit altanliv, kan du med fordel blande lidt forskellige blomster ind mellem krydderurterne. Her er velduftende sommerblomster som lavendel, dværg sommerfuglebusk, marguerit og tvillingeblomst et par gode valg, der giver masser af farve og liv på din altan.

Har du særligt grønne fingre, kan du prøve at kaste dig over endnu flere krukkeprojekter med eksempelvis tomater og chiliplanter. Der findes flere hundrede forskellige chilisorter, og det er sjovt at eksperimentere med både smag, farve og selvfølgelig styrke. Hvor stærk skal din hjemmelavede chili-paste være?

Cykeltur til planteparadiset Greenify

Kun fem minutter fra Nobelholmen ligger det kendte planteparadis Greenify. Du skal kun en kort cykeltur over Bryggebroen og hen til Sturlasgade 1, hvor du finder et sandt plantemekka af græsser, krydderurter, blomster og træer i alle afskygninger. Hos Greenify kan du få hjælp til at sammensætte din egen altankasse med krydderurter og blomster. De søde planteeksperter står klar til at hjælpe, og du kan nemt transportere dine planter med hjem i de smarte pap-altankasser, der er lige til at dumpe ned i din egen altankasse derhjemme.

Udover at fylde din altan med sommergrønt kan du også finde et stort udvalg af stueplanter hos Greenify. Falder du for en af de helt store violinfigentræer eller en kæmpe kaktus, kan du heldigvis få Greenify til at levere den direkte til din lejlighed i Nobelholmen.

Altanindretning i Nobelholmen

Når altanen er færdigplantet og sommerklar, gælder det blot om at skænke kold rosé i glassene og nyde kigget til livet i havnen. Fra Nobelholmens eksklusive lejeboliger er der altid noget at kigge på.

Er du blevet nysgerrig på om et altanliv i Københavns nye havnebydel, er noget for dig, kan du finde plantegninger og lejepriser her.