Få plads i Vesterbros
kreative fællesskab

For den kreative beboer i Nobelholmen, er der rigeligt af hobbys at kaste sig over i nærområdet. Slip din indre pottemager løs i det store, kreative frirum i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Mangler du et sted at male, eller dreje små skåle i ler? Der er plads til alle i det 380 m2 store keramikværksted på 3. og 4. sal, i det nyistandsatte kulturhus ved Enghaveparken på Vesterbro. Uanset om du er nybegynder inden for keramikkens fingernemme verden, eller om du ved præcis hvordan leret skal formes, er du mere end velkommen i det fælles keramikværksted.

Stedet stiller masser af fælles værktøj til rådighed til alle brugere, men råder også over et ovnrum med fire store keramikovne, et glasurrum med glasur i både blandet og pulverform, elektriske drejeskiver og rigeligt med tørrehylder. Kort sagt alt til at opfylde enhver keramikers våde drøm.

Derudover finder du også et tekøkken med køleskab hvor madpakken kan opbevares, hvis du vil være kreativ i mange timer ad gangen. Keramikværkstedet har plads til 700 brugere, men man skal være medlem for at kunne bruge faciliteterne.

Kom med på keramikkursus

På kulturhusets 4. sal afholder keramikværkstedet løbende kurser for alle nye brugere, både børn og voksne. Her kan man f.eks. tilmelde sig et 5-ugers drejekursus indtil lerklumpen sidder lige i skabet. For børnene er der op mod jul mulighed for at lave julegaver i keramik til hele familien på et 3-ugers kursus. Der er dermed rig mulighed for at forbedre sine evner og lære nye teknikker. Se hele oversigten over de nyeste kurser for børn og voksne her.

Området omkring Nobelholmen og Københavns nye kanalområde er rigt på oplevelser. Er du blevet nysgerrig på de eksklusive lejeboliger, kan du læse mere her.